Kaplumbağalar

Küçük kapumbağaların özel kendi mamaları vardır.Karades te yerler.Yeşillik yerler. (Kıvırcık,fesleğen,salatanın içi) Küçük cins kaplubağa aldıysanız, ilk 2 ay bakımına çok önem vermelisiniz.Dikkat edeceğiniz en önemli husus, akvaryumun suyunun sıcak olmasıdır. Suyun sıcaklığı yaklaşık 26-28 derece arası olması lazımdır. Temin edebilirseniz akvaryum ısıtıcısı alabilirseniz çok mutlu olacaklardır yada masa lambasını akvaryum üzerine tutarak güneşlenmesini sağlayabilirsiniz. Eger su sıcaklıgı 26 derece altında olursa belli bir süreden sonra kış uykusuna yatarlar ki bu yawru kapşumbağalar için hiç iyi değildir. Eğer kapmlumbağa almayı düşünüyorsanız 2 tane birden alın çünkü yalnız yaşamayı pek sevmezler ve saglıklı gelişebilmeleri için bi tane arkadaş lazım.

Besleme konusuna gelince ise yemlerini karada yiyemezler. Yem kafası büyüklüğünde atılmalıdır. Günde 3-4 öğün yem atmanız yararlı olacaktır.

Kaplumbağa bakımı ise çok önemlidir. Suyu 5 günde bir değiştirilmelidir. Kaplumbağa ile birlikte kesinlikle bir kaplumbağa vitamini ve kaplumbağa kabuk sertleştirici alınmalıdır. Ölüm faunusu dediğimiz mavi faunuslarda ömürleri 2 ayı geçmez. Bu faunusta yaşamaları pek mümkün değildir.

En çok hoşlandıkları şeyler kafasını hafifçe okşamanız ve diş fırçasıyla hafifçe kabugunu fırçalamanızdır.

Suyun yükselgini 10 cm kadar olmalıdır ve içine suyun yüksekligi kadar taş parçacıkları ( deniz kabugu, yıldızı, evinizde taş süs eşyaları... ) koymanız gerekmektedir güneşlenmeleri açısından.

Şu hiç unutulmamalıdır ki ne kadar küçük olsalarda bizde oldugu gibi Allah tarafından onada bir can bahşedilmiştir. Çocuklarımıza oyuncak niğetine asla almamalıyız. Bakımana çok önem vermeliyiz....

0 yorum: